Mandala
Mandala banner

Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid
in predavanja dr. Semirja Osmanagića v Sloveniji

 

Sveta geometrija - šola risanja mandal

 
  
 
 
 
 

 
 
Risanje mandal za odrasle

Vse življenje, tako minerali, rastline, živali in ljudje nosijo v sebi enako seme, ki izhaja iz istega izvora. To seme lahko prikličemo v zavest na ta način, da se ukvarjamo s posebnim načinom risanja, ki vsebuje ključ, s katerim lahko oživimo speče znanje iz globin naših celic. Risanje in barvanje mandal nas pomirja in dviga našo zavest. V mandali je poudarjena sredina, ki predstavlja ljubezen, resnico, harmonijo in mir. Že od praveka je bila glavni simbol za koncentracijo, meditacijo, osebnostni zrelostni proces, zaščito in zdravljenje.

Risanje mandal na podlagi svete geometrije je starodavna znanost. Je posvečen jezik, ki vodi do razumevanja na kakšen način je ustvarjeno vesolje in življenje ter je ključ, ki odklepa vse umetnosti, znanosti in arhitekture sveta. Sveta geometrija uravnava človeško energijsko polje, ker vsebuje popoln informacijski sistem, ki je namenjen zdravljenju in rasti v mnogih dimenzijah, zato odpira višje nivoje zavesti ter odklepa starodavne modrosti in moči.

Risanje mandal za odrasle
Risanje mandal za odrasle

Tibetanci jo rišejo z namenom prebuditi sočutje do vseh bitij. Je jezik kreacije, ki obstaja v temelju vseh materij in je posrednik Duha. Imenuje se tudi "načrt za vse kreacije", "harmonična oblika duha" in "božanski ritem, ki se izraža v življenju".

Mandalo imenujemo tudi »govorica tišine« in »govorica svetlobe«. Zaradi svoje izredne moči so mandale večne.

Ob slikanju se zdi, kot da se slika razvija sama iz sebe, pogosto v nasprotju s posameznikovimi zavestnimi namerami.

Ko rišemo mandale se je potrebno skoncentrirati na to drobno delo. Zato se poveča naša pozornost. Pri risanju mandale na podlagi svete geometrije se srečujemo z jasno zgradbo slike, ki ima svoj namen in tisočletja staro osnovo. Vse razlage njenega pomena so si enotne, da je središče mandale povezano s središčem tistega ki jo riše.

Od mikrokozmosa do makrokozmosa, od prve celice do nepojemljivih globin vesolja, se vsi vzorci združujejo in ponavljajo. Vsi in vse je med seboj povezano. Ko prepoznamo geometrijske like in njihova razmerja vse do osnovnih struktur v vesolju, takrat lahko jasno vidimo, da ne obstaja ločenosti. Smo fizično in duhovno eno.

Večina mandal ima intuitiven, iracionalni značaj in skozi svojo simbolno vsebino retroaktivno vplivajo na zavest.

Risanje mandal je edinstven in veličastni pripomoček, ki je namenjen vsakemu posebej in vsem skupaj, za polnejše in lahkotnejše premike evolucije zavesti. Različni svetovalci, raziskovalci, zdravitelji, misleci in drugi uporabljajo to matrico kot skupek informacij pri preiskovanju in boljšem razumevanju našega mesta v vesolju. K temu procesu je potrebno pristopi z odprtim srcem in umom in prisluhniti modrosti kozmosa.

Smo del stvarstva. Iz nje lahko črpamo neminljivo energijo, ki nam daje več življenjske kvalitete. Z risanjem mandale se v človeku ustvari globok mir, sproščenost, povezanost, zbranost, harmonijo in izpolnitev. Preveva nas občutek živosti, radosti in pomirjenosti s samim seboj. Zato pravijo mandali tudi »zdravilni krog« in »krog svetlobe«. Globok simboličen pomen mandale in raznolikost vzorcev omogoča duši, da se sprosti od naporov.

Z risanjem mandale se v človeku ustvari globok mir, sproščenost, povezanost, zbranost, harmonija in izpolnitev.


 


 
   
     
 

Duhovno potovanje in ogled bosanskih paramidNepozabni spomini iz preteklih potovanj in pisma potnikov

 
     
   
     
 

Duhovno potovanje in ogled bosanskih paramidFONDACIJA »ARHEOLOŠKI PARK: BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA IN DR. SEMIR OSMANAGIČ«   http://piramidasunca.ba/bs/
Dr. Semir OsmanagiČ - http://www.semirosmanagic.com

 
     
 

MRAV - Prostovoljna delovna akcija

MRAV - Prostovoljna delovna akcija 2023

 
     
 

Mandala

Fibonocijevo zaporedje – Zlati rez NARAVA IN ŠTEVILA

 
 

Mandala
Flower of Life

Posnetek oddaje o mandalah, RTV Slovenija, 1. kanal, Sobotno popoldne - Mandala, dne 29.01.2011

Mandala

 
     
 

Intervju na RTV SLO,
Radio 1. program,
Nočni program
z dne 07.03.2012

Mandala

 
     
 

Bosanske piramideNakup avtorskih knjig dr. Semirja Osmanagića v Sloveniji: PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p.
Borštnikova 33, 2000 Maribor, http://www.proandy-sp.si

 
     
  ?angrila