Mandala
Mandala banner
 
ŠOLA RISANJA MANDAL
Tečaj risanja rože življenja
 
  
 
 
 
 

 
 

DUHOVNO POTOVANJE IN VODEN OGLED BOSANSKIH PIRAMID

Mandala

 

NEPOZABNI SPOMINI IZ PRETEKLIH POTOVANJ IN PISMA POTNIKOV

Duhovno, zdravilno potovanje in voden ogled doline bosanskih piramid v  Visokem (BiH), 27. do 30.10. 2017 (4 dni); Jesenske počitnice

Mandala
Mandala

Kot običajno so nas v Zavidovičih, v čarobnem gozdu Duboki potok pri prazgodovinskih kamnitih kroglah, pričakali orbi. Vsak si je poiskal svojo kroglo za pretok energij …

Mandala
Mandala

Vhod v prazgodovinske podzemne tunele Ravne in meditacija v novo odprti Orgonski sobi z megalitom.

Mandala
Mandala

Na piramidi Sonca, smo pričakali sončni zahod. Iz njenega vrha v večernih urah se je nudil lep pogled na mesto Visoko z avtocesto v ozadju.

Mandala
Mandala

Piramida Ljubezni in Meseca.

Mandala
Mandala

Bosanski stečki v Sarajevu in peš ogled Baščaršije z lokalno vodičko.

Fotografije je posnela ga. Barbara Weber Kaluđerović


Objava na spletni strani Fundacije »Arheološki park piramida Sunca« po našem potovanju: http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/12454-hrvati-i-slovenci-ovog-vikenda-„okupirali“-bosanski-dolinu-piramida.html

Pisma potnikov po potovanju


Spoštovana ga. Irena!

Zahvaljujem se vam za nepozabno izkušnjo na duhovnem  potovanju v dolini bosanskih piramid.
Hvala vam za čudovito vodenje in za vso vašo skrb za vsakega v skupini. Imela sem se prelepo in užila toliko notranjega miru in  topline kot že dolgo ne.  

Vse dobro vam želim,
Barica, Šentrupert, 02.11.2017

 

Draga Irena,

zahvaljujem se tebi za organizacijo in trud, da smo v resnici prejeli največ oz. toliko, kot smo bili pripravljeni sprejeti kot skupina in posamezniki.

Vse dobro ti želim in ko pride pravi čas, se naše poti ponovno srečajo, 

Objem Barbara, Ljubljana, 02.11.2017

 

Draga Irena,

hvala ti, za tako dobro voden, organiziran in doživet obisk tunelov in piramid. Zelo sem ti hvaležna. Hvala za naslove knjig, ki nam jih priporočaš.

Znancem sem povedala o tvoji - naši poti, izkušnji, so navdušeni in se bodo prijavili ter odšli s tabo, ko boš imela novo skupino.

Draga Irena, še enkrat prisrčna hvala za vse, kar si nam dala, pokazala, povedala, popeljala k novim izkušnjam, doživetjem in spoznanjem samih sebe.

Objem Sabina, Šentjur, 03.11.2017

 

Duhovno potovanje in voden ogled doline bosanskih piramid v  Visokem z dr. Semirjem Osmanagićem, 20. do 23.06.2017 - Poletni solsticij z mednarodnim glasbenim koncertom in petjem pesmi

Proslava prvega dne poletja in poletnega solsticija, je postala posebna tradicija v bosanski dolini piramid v Visokem. Do predlanskega leta smo ta dan pričakali na vrhu piramide Sonca, od leta 2016 pa je v novem arheološkem parku Ravne2 pripravljen oder za glasbene nastope.

Letos je bil prvič organizirani tridnevni festival, ki je med drugim ponudil tudi možnost nakupa različnih mineralov. Udeležili so se ga številni gostje iz vsega sveta. Skupaj smo uživali v glasbi znanih duhovnih glasbenikov, prav tako tudi v lepem medsebojnem druženju. Uvodoma so zaigrali člani skupine »Vibrica« iz Zagreba. Sledile so jim različne glasbene skupine.

Že tretje leto zapored, nam je zapela operna pevka Seda Bagcan iz Turčije. Nastopala je tudi na Eurosongu. Njen zadnji album je bil nominiran za nagrado Grammy. Seda je inženir biomedicine in elektronike. Od leta 2016 se ukvarja s tako imenovano mantra glasbo, v kateri kombinira umetnost in znanost. Raziskava japonskega znanstvenika je pokazala, da ima njena glasba čudežno delovanje. Lahko menja sestavino vode, ker iz nje odstrani škodljive molekule.

Mandala
Mandala
Foto Ana Zaljetel V Zavidovičih, so nas v zgodnji jutranji uri pri kamnitih kroglah pričakali orbi.
Mandala
Mandala

Prav tako v tunelih Ravne. Foto Borut Novak

Mandala
Mandala

Dr. Semir Osmanagić med obiskovalci pred koncertom v arheološkem parku Ravne 2…

Mandala
Mandala

…kjer smo se zbrali in operna pevka Seda Bagcan, ki je pela meditacijsko glasbo.

Pozdravljena,

"Med nebom in zemljo je toliko skrivnosti. Oblike so le navidezne, v vsem je skrita svetloba, ki se povezuje in vse nas prežema v ENO."

Zahvaljujem se vam za dobro organizacijo in izvedbo celotnega potovanja. Bilo je kulturno in duhovno, energije bodo v meni še dolgo odzvanjale.
Želim vam vse dobro!
Neva

Pozdravljeni,
hvala Vam za odlično organizacijo, odlične vodiče …. Mislim, da smo dobili ogromno, tako na materialni kot na duhovni ravni. Imeli pa smo tudi srečo s skupino res pozitivnih ljudi.
Lep pozdrav,
Ana

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid  z dr. Semirjem Osmanagićem - 14. do 17.04.2017 - Velikonočni prazniki z dr. Semirjem Osmanagićem

Mandala Mandala
Kamnite krogle v Zavidovičih … in nabiranje energije na njih
Mandala Mandala

Na Belvederu (Vidikovac) nam je dr. Semir Osmanagić razložil pogled na dolino bosanskih piramid. Njegov zvesti spremljevalec Sany je med tem našel senco pri naših nogah.

Mandala Mandala

Pred tuneli Ravne je novinar napravil intervju z menoj za največji bosanski časopis Avaz.

Mandala Mandala

Nov Arheološki park Ravne 2 in ogled kozmogramov g. Marka Pogačnika

Mandala Mandala
Baščaršija v Sarajevu            Na meji BiH z Hrvaško že dolga leta gnezdijo štorklje

 

Objava na spletni strani Fundacije »Arheološki park piramida Sunca« o našem obisku v Visokem:  http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/11679-irena-jarc-iz-slovenije-godišnje-u-visoko-dovede-po-četiri-ili-pet-grupa-slovenačkih-gostiju.html
Pisma potnikov:
En lep pozdrav vsem, ki smo skupaj doživeli dolino bosanskih piramid,

najprej bi se rada zahvalila Ireni za njeno toplino, skrbnost in znanje, ki nam ga je predajala na popotovanju. Lepa hvala tudi vsakemu izmed vas za to, da je bilo to popotovanje tako zanimiva in bogata izkušnja, v katero je vsak dodal svoj edinstveni del.

Ker sem bila na popotovanju (že) drugič, bi rada podelila še mojo izkustvo, kaj mi je ta pot prinesla. Poleg doživetja lepih energij na posebnih krajih, bo tudi tokrat, morda še bolj kot prvikrat, v meni ostala in odmevala izkušnja močne vezi z ljudmi, ki so na začetku neznanci, a kmalu postanejo so-potniki in zaupniki, saj smo skupaj doživeli tako močno izkustvo.

Mislim, da ta popotovanja obujajo in širijo to prastaro zaupanje v ljudi in vez, ki seže preko vseh navideznih meja, ovir, oznak, sodb itd., ki si jih vsi kdaj pa kdaj ustvarjamo med seboj. Torej vez, ki je stara kot Zemlja in je nihče in nič ne more omajati.

To je moja izkušnja. Seveda ima vsak od vas svojo. V kolikor želite, vas vabim, da podelite vaše vtise, doživetja, izkustva.

Vse dobro in lep pozdrav,
Kdaj gremo spet v dolino bosanskih piramid?

Alenka (Maribor), 20.04.2017

Draga Irena, 

hvala ti za nepozabno izkušnjo in upam, da se bom kmalu spet lahko udeležila kakšnega tvojega izleta do piramid. S komerkoli v skupini sem se pogovarjala (in skoraj vsemi sem se), sem ugotovila, da so krasni ljudje. Energija skupine je bila očitno zelo usklajena.

Upam, da se kmalu spet vidiva (vidimo). Do takrat pa te lepo pozdravljam,

Breda (Lesce), 19.04.2017

Razlaga o svetlobnih kroglah orbih: https://www.youtube.com/watch?v=7KfLjHcYOTg&t=3168s

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem – BiH; 28.10 - 31.10.2016; Jesenske počitnice
Draga Irena,

bila sem že na veliko potovanjih. Videla pol sveta, spoznala različne zanimive ljudi, vendar pa še nikdar nisem bila na potovanju, na katerem bi se našla skupina ljudi, ki utripajo kot eno. To je bilo moje prvo duhovno potovanje in mi bo trajno ostalo v spominu. Bilo je res nepozabno in želela bi si to še kdaj ponoviti. Nepozabni so bili tudi večeri, ki smo jih preživeli skupaj v prijetnem toplem okolju našega hotela in vsa ta izmenjava izkušenj. Energije v piramidi so bile res enkratne, prečiščeval pa nas je tudi smeh, ki smo ga bili polni.

En velik srčen objem in naj vas angeli čuvajo,

Ana

Mandala

Krogle v Zavidovičih          

Mandala

Mesto Visoko v jutranji uri

Mandala

Piramida Sonca v Visokem   

Mandala

Gazi Husrev-beg džamija v Sarajevu

Mandala

Vječnica ob reki Miljatski v Sarajevu

Mandala

Okras na bogumilskem stečku

Fotografije je posnela Alenka Gajšek

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid  z dr. Semirjem Osmanagićem. Ogled izdelave geopunkturnih megalitnih krogov v »Arheološkem parku Ravne 2« z g. Markotom Pogačnikom; 28.07. - 31.07.2016

Misterij,: Utrinki z potovanja v Bosansko dolino piramid, Stik več civilizacij; september 2016, avtor Tatjana Svete

Dr. Semir Osmanagić nas je povabil, da se udeležimo enkratnega dogodka, ob izmenjavi mednarodnih kulturnih dosežkov. Koncem julija je g. Marko Pogačnk s svojo ženo in 14. člani šole geomantije zaključeval klesanje energetskih kozmogramov na skale. G.Pogačnik je svetovno znanai kipar in zdravilec zemlje. Februarja 2016 je bil v Parizu imenovan za Unescovega umetnika za mir in je nosilec  naziva Unescov ambasador.

Skale z kozmogrami so umetniki s pomočjo delavcev in stroji za težko mehanizacijo, postavili v megalitnem krogu v novem »Arheološkem parku Ravne 2«. Skale je poklonili g. Pogačnik. Prav tako so vsi prisotni umetniki poklonili svoje delo z klesanjem kozmogramov.. Dogodek ob zaključku klesanja, je podprlo več različnih skupin, ki so pripotovale iz vse Evrope. En večer našega potovanuja, je g. Pogačnik v naravnem okolju parka Ravne 2, kjer so čez dan klesali kozmograme, imel posebno predavanje za našo skupino.

Mandala

VIDEO Marko Pogačnik in njegova zanimiva izjava za novinarje ob zaključku klesanja energetskih kozmogramov v Arheološkem parku Ravne 2: http://piramidasunca.ba/bs/press/item/11003-marko-pogačnik-poklonio-megalitni-krug-bosanskim-piramidama.html

Iz strani Fundacije: http://piramidasunca.ba/bs/press/item/11005-umjetnici-iz-cijelog-svijeta-donacijama-obogatili-ponudu-arheološko-turističkog-parka-ravne-2.html

Zahvaljujem se vsem sopotnikom za udeležbo na  potovanju. Še posebej g. Iztoku Škoficu, direktorju TV Gorenjska, ki je vse dni potovanja marljivo snemal dogodke. Prav tako arhitektu g. Aleksandru Ostanu, ki je dal idejo dr. Osmanagiću za postavitev hiš na drevesih (g. Ostan je letos že postavil znano leseno hišo na drevesu na lokaciji pri Celju).

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem, BiH; Posebni program ob  poletnem solsticiju z dr. Semirjem Osmanagićem;
18. do 21. junij 2016

Že vrsto let zapored se v času poletnega solsticija odpravimo v dolino bosanskih piramid, kjer dr. Semir Osmanagić pripravi posebni glasbeni program. Tokrat smo potovali z dvema avtobusoma, poleg nas so iz Slovenije prišli na obisk tudi številni Slovenci s kombiji in osebnimi avtomobili. Na dogodku so bili prisotni gostje iz vsega sveta. Zbralo se nas je več kot 500 udeležencev.

Z nami je potovala tudi ga. Tatjana Svete, novinarka revije Misteriji, ki že dolga leta pripravlja in pripiše intervjuje z Dr. Semirjem Osmanagićem (objavljeno spodaj).

Glasbeni koncert je bil v novo postavljenem »Arheološkem parku Ravne 2«, kjer so postavljeni megalitni kamni.

Povzeto iz strani Fundacije: Novo postavljeni »Arheološki park Ravne 2« , izgradnja megalitnih krogov in njihove energije (gradili so ga od lanskega septembra, svečana otvoritev je bila dne, 18.06.2016): 
http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/10725-megalitni-krugovi-%E2%80%93-prvi-sadr%C5%BEaj-u-parku-%E2%80%9Cravne-2%E2%80%9D.html

Razlaga Dr. Semirja Osmanagića o namenu megalitnih krogih v »Arheološkem parku Ravne 2« - video: https://www.youtube.com/watch?v=MfhkRuq3A9E
Ker je letos prestopno leto, je bil svečani dogodek ob poletnem solsticiju v ponedeljek, dne 20.06.2016. Program je ob 19.00 uri odprl Dr. Semir Osmanagić. Sledil je glasbeni koncert z umetniki iz številnih držav: Dr. Mirsada Zeco iz Sarajeva nam je za ogrevanje zaigrala na gonge (njena mentorica je Slovenka Dr. Albinca Pesek), Ljuben Dimkaroski iz Slovenije, je igral na 60 000 let staro piščal, narejeno iz kosti jamskega medveda (spodaj je priložen članek o njem). Spremljala ga je glasbena skupino iz Slovenije. Goran Karan s kitaro iz Hrvaške (dne, 18.06.16 je imel samostojni koncert v parku »Ravne2«, kjer je bilo prisotnih 500 obiskovalcev). Yantara iz Singapurja je igral na kristalne sklede in pel pesmi ljubezni. Z njim je prišlo 100 potnikov zbranih iz Japonske, Malezije in Kitajske. Zadnje duhovne in zdravilne pesmi je pela operna pevka Seda Bagzan iz Turčije. Koncert se je zaključil ob polnoči.  

Glasbeni koncert umetnika Yantare iz Singaporja in turške glasbenice Sede.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=HAEBhDr67Ro

Naslednji dan nas je Elektrotehnik energetike Saša Nađfeji – tehnički direktor, Bioenergy Vision P.I.P.L.S.  iz Beograda, snemal s PIP kamero pred vhodom v tunele Ravne in po izhodu (naši posnetki so objavljeni na drugi polovici prispevka):
http://piramidasunca.ba/images/2016/07/primena-pip-u-bosanskoj-dolini-piramida-jun-2016.pdf

Članek Tatjane Svete – intervju z Ljubenom Dimkaroski, objavljen v reviji Misteriji v avgustu 2014: »Najstarejše, a sodobno in najbolj izpopolnjeno glasbilo v dobi človeka  Tidldibab«.

Članek Tatjane Svete, objavljen v reviji Misteriji v juniju 2016: intervju z Dr. Semirjem Osmanagićem in novo odkriti, največji kamniti krogli v Evropi, ki jo je izkopal v okrožju mesta Zavidoviči, BiH.

Fotografije so avtorsko delo ga. Tatjane Svete

Mandala
Mandala

S stran piramide Sonca. Betonske plošče in manjši vhod v njeno notranjost z vodičem Namikom.

Mandala
Mandala

Na vrhu piramide Sonca smo imeli svoj glasbeni koncert. Na piščal je igral Daniel iz Tuzle.

Mandala
Mandala

Pred piramido Meseca, se razprostira travnik. Tu smo popili turško kavo, ki jo je skuhala domačinka Nežka. 

Mandala
Mandala

»Arheološki park Ravne2« in radiestezist Ivan Novak, ki je leta 2013 izmeril energetsko vrednost Bovijev  v tunelih Ravne.  Dr. Semir Osmanagić jih je označenih z napisi na tablah v tunelih.

Mandala
Mandala

Glasbeni koncert ob večernih urah

Mandala
Mandala

Ljuben Dimkaroski s skupino. Igral je na 60 000 let staro piščal narejeno iz kosti jamskega medveda. Neandertalčevo piščal so našli v Divjih babah I na Idrijsko-Cerkanjskem. Je pravo glasbilo kulturno razvitega človeka in je shranjena v Narodnem muzeju Slovenije.

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem – BiH; Posebni program z ekipo TV 3   »Klepet ob kavi« in Dr. Semirjem  Osmanagićem;
02. do 05. junij 2016

Tokrat smo se že drugič odpravili na potovanje z ekipo iz studia TV3 (prvič je bil izlet v mesecu marcu 2016). Z nami je bila gospa Jasmina Kandorfer, producentka oddaje »Klepet ob kavi«, ki je tudi dala pobudo za skupno potovanje.

Pripravila je posebne program za potnike, ki je bil obogaten z mnogimi presenečenji. Na vrhu piramide Sonca, smo prisluhnili izbranemu glasbenemu koncertu. Jasmina in Gaja Klas, sta igrali na različne inštrumente. Uživali smo v prijetnem sončnem dnevu in čarobnih zvokih glasbil. Na piramidi Meseca, smo po tem, ko smo popili kavo na travniku, ki nam jo je skuhala domačinka Nežka, naredili krog srečanja. Sedeli smo na tleh, nekaj časa sproščeno dihali, nato pa sta nam Jasmina in Gaja, ponovno zaigrali. Z nami je bil na potovanju tudi Matjaž Obranovič.

Avtor fotografij in albuma je sopotnik Slavko Bobek. Galerijo slik si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Mandala
Mandala
Prikaži album

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem, BiH,
od
29.04 do 02.05.2016 - Prvomajski prazniki

Dr. Semir Osmanagić nas je presenetil, ko je zjutraj ob 10.00 uri prišel po nas na dogovorjeno mesto v Visokem, kjer se običajno srečamo z našimi vodiči. Pravkar se je vrnil iz daljšega potovanja po Izraelu in našel nekaj ur časa tudi za našo skupino. Skupaj s še dvema avtobusoma iz Češke, nas je odpeljal na Vidikovac, od koder se nudil lep pogled na dolino bosanskih piramid. Nato smo odšli v tunele Ravne. Po tem smo obiskali novi muzej z arheološkimi najdbami, ki so ga postavili pred tunelom Ravne. Sledil je ogled S strani piramide Sonca, kjer nas je dr. Osmanagić seznanil s kvaliteto betona, ki prekriva piramido in z načinom gradnje piramid.

Da so bili to res dnevi arheološkega turizma v Visokem, dokazuje dejstvo, da je bilo prisotno veliko število potnikov iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Češke, Slovaške, Bolgarije, Madžarske, Nemčije, Avstrije, Belgije, Srbije, Velike Britanije, Makedonije, Švice. Čeprav je zadnja dva dneva potovanja padla tudi kaka kaplja dežja, smo bili vsi dobro razpoloženi in izpolnjeni z novo pridobljeno energijo:

Draga gospa Irena!

Bolj ko se naše potovanje oddaljuje, bolj spoznavam, da je bilo res duhovno, polno drobnih, novih  spoznaj, a tako zelo pomembnih.

Še enkrat hvala za vse, najbolj pa za tako umirjenost.

Od tega se bom poskušala kaj naučiti.

Srečno! Anica, 03.05.2016

Pozdravljeni!

Hvala za tako lepo sporočilo. Tudi jaz se vam zahvaljujem za vse, kar ste nam ponudili, od organizacije, do vodstva in gore informacij. Strinjam se, da smo vsi doživeli piramide v polnosti. Tudi z vašo pomočjo.

Želim vam vse dobro in veliko uspehov pri organizaciji vseh bodočih duhovnih potovanj.

Lp! Janja, 03.05.2016

Pozdravljeni,

tudi vam zahvala za čudovito vodenje in prekrasen izlet v Bosno. Upam da se vam tudi drugo leto pridružim na potovanju v Visoko.

Lep pozdrav, Dejan, 04.05.2016

https://www.youtube.com/watch?v=p8lVuA1m3qw&feature=youtu.be

Ogled S strani piramide Sonca z dr. Osmanagićem

Mandala Mandala
Mandala Mandala
Mandala Mandala

Na spletni strani Fondaciaj arheološki park piramida Sunca, najdemo več slikovnih zapisov: http://piramidasunca.ba/bs/offline-page/aktuelnosti/item/10728-proslava-dana-arheološkog-turizma-u-visokom.html

Mandala Mandala

Fotografiji je posnela ga. Alojzija Šipek

Mandala Mandala

Novi muzej pri vhodu v prazgodovinske podzemne tunele Ravne. V februarju 2016 so pričeli z odkopavanjem novih tunelov T2, ki se nahajajo 20 m pod prvotnim vhodom v podzemne tunele Ravne.
http://piramidasunca.ba/bs/offline-page/aktuelnosti/item/10723-arheološko-turistički-park-“ravne-2”-u-pripremi-–-foto-galerija.html#

 

Duhovno potovanje  in voden ogled doline bosanskih piramid v Visokem – BiH 
18. do 21. marec 2016

Tudi letos nam je bilo vreme v dneh našega obiska ob spomladanskem enakonočju, v Visokem naklonjeno. Na vrhu piramide Sonca, se nas je v nedeljo zbralo okoli 280 gostov iz vseh držav sveta. Ob poslušanju koncerta, smo pričakali sončni zahod.

Z nami je potoval radiestezist g. Ivan Novak, ki je meril naše energije pred vstopi v tunele in po izstopu (GSM 041 623 971).

Še nekaj pisem potnikov, po izletu:

Pozdravljena Irena!
Tudi jaz bi se rada iz srca zahvalila za čudovito potovanje, ki je bilo izredno dobro organizirano. Predvsem sem vesela, da sem spoznala toliko prijetnih ljudi in v njihovi družbi je bilo res prijetno.

Zelo so se me dotaknile energije, kar bo nepozabno. Hvaležna sem za to izkušnjo. Upam, da se še kdaj srečava!  Objem!
Vilma, dne 24.03.2016

Spoštovana ga. Irena,
Tudi jaz se Vam zahvaljujem za ves trud in strokovno ter skrbno vodenje v dolini bosanskih piramid. Zame je bil to čudovit izlet, kateri mi bo ostal v zelo lepem spominu.
Želim Vam vse dobro.
Lep pozdrav
Darja, dne 24.03.2016

Irena pozdravljena,
pošiljam še skupinsko sliko izpod piramide sonca, kot sem obljubila.
Hvala za lepo potovanje in za vse novo znanje na tej lepi poti.
Lepo pozdravljena
Andreja, dne 24.03.2016

Draga Irena!
Želim Vam še enkrat v pisni obliki izraziti hvaležnost za ves Vaš trud in delo pri organizaciji in izvedbi takšnih potovanj.

Kot ste sami omenili, na takšnem potovanju oz. v takšni skupini smo prisotni vsekakor izredno zanimivi ljudje in tudi precej močno ozaveščeni, čeprav vsak na svoji lastni razvojni poti. Vendarle lahko samo kot celota zazvenimo v polnosti vseh frekvenc. Tudi orkester izrednih glazbenikov ne more priti do izraza, če nima izrednega dirigenta.

Tudi tokrat se je to čutilo in vsakokrat imam občutek, da se dogajajo čudeži med nami, v vseh možnih oblikah in pojavah.

V celoti gledano, pa je bilo spet eno izredno zanimivo potovanje in jaz si upam trditi, da bom tudi v prihodnosti še potoval z Vami.  Še enkrat hvala in prijeten teden še naprej Vam želim!
Mladen, dne 25.03.2016

Več slik je objavljeno na spletni strani FondacijeArheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Fotografije je posnel Klemen Kolenik in Andreja (skupinska slika).

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala

Duhovno potovanje  in voden ogled doline bosanskih piramid v Visokem – BiH, 23. do 26. oktober 2015.

Tokrat je z nami potoval radiestezist g. Ivan Novak (GSM 041 623 971). Leta 2013 je v tunelih Ravne opravil meritve energetske vrednosti po skali Bovis - biofotonska energija v tunelih (podatki so od takrat zapisani na tablah, na stenah tunelov). Te meritve je objavil dr. Semir Osmanagić v svoji knjigi »Vse piramide sveta«.

Napravili smo tudi poseben preizkus z granulati srebra najvišje čistine 999,9/1000 (iz podjetja Moro). Radiestezist g. Ivan Novak je pred vhodom v tunel Ravne izmeril vrednost srebrnih granulatov, ki je pokazala 16.000 Bovijev. Po dve urni izpostavitvi srebrnih granulatov močnejšim energetskim točkam in na megalitnem kamnu K5, je ta narastla na 25.000 Bovijev, kar je izredno visoka vrednost. Za primerjavo, megalit K5 ima energijo v višini 50.000 po Bovijevi lestvici. Gospod Novak je rezultat meritve potrdil s certifikatom.

Prastaro zdravilo za antibiotično delovanje srebra

Te energetsko obogatene srebrne granulate lahko kupimo v podjetju Moro&Kunst d.o.o., Trgovanje z naložbenim zlatom, Dunajska 156, WTC, Ljubljana. So največji trgovec s plemenitimi kovinami v Sloveniji. Srebrni granulati so primerni tudi kot darilo.

Mandala

V tunelih smo videli in posneli zelo veliko orbov. Bili so povsod okoli nas, še posebej v sobi po imenu orbi. Nekateri so jih prinesli s seboj celo v hotelsko sobo. Večina sopotnikov mi še vedno pošilja pisma, da jih sedaj vidijo tudi v svojem domu. Če vas zanima kaj več o orbih, vas toplo vabim k branju knjige "Svetlobne krogle - Pot k razsvetljenju in dvigu osebne zavesti", avtorice Diane Cooper.

En srčen pozdrav vsem in hvala za nepozabno druženje. Jaz še nikoli nisem nikamor šla s tako posebno skupino ljudi in doživela tako fantastičnega vzdušja, res hvala vam.
Vsem želim, da se vzdušje ohrani in se še stopnjuje, super ste! Več pa ob prihodnjem srečanju.
Alenka,  28. oktober 2015

Draga Irena!
Hvala tudi tebi, Irena! Bilo je resnično nepozabno doživetje prežeto z ogromno pozitivne in zdravilne energije! Hvala, da z nami deliš to izkušnjo!
Dragi vsi sopotniki! Hvala preprosto zato ker ste! In ker smo se povezali in skupaj izkusili duh piramid!
Namaste,
Nastja, 28. oktober 2015

Draga Irena, hvala za klic, ki sem ga prejela, ko sem zvedela za ta izlet in za vsa doživetja v teh prečudovitih jesenskih dneh. Želim ti še veliko, veliko dobrega in lepega     
Mojca, 27. oktober 2015
Irena,
hvala tebi za vedno vedro, nasmejano in energije polno komunikacijo. Dobra skupina smo bili tudi zahvaljujoč tebi!!  Lep pozdrav vsem!       
Aco, 27. oktober 2015

Najlepša hvala vsem za čudovito sončno potovanje. LP; Dušanka, 27. oktober 2015
Draga Irena,
hvala za čudovito potovanje in prelepe izkušnje. Dragi sopotniki, bilo nama je prelepo v vaši prijetni družbi. In upam, da se še kdaj kje srečamo … Lojz in Tjaša,  27. oktober 2015
Pozdravljeni,
hvala Vam Irena in celotni skupini za prijetno druženje in dobro vzdušje na potovanju...
Dunja in Stojan, 27. oktober 2015

Na izlet sem odšel z "za nosom", vrnil pa sem se z novimi poznanstvi, poln energije in lepih trenutkov z udeleženci.
Hvala vsem.
Janez, 28. oktober 2015

Draga Irena ter vsi, božji otroci, ki ste bili na avtobusu! Iskrena hvala da ste omogočili nebesa na zemlji!! Ta dogodek mi je rešil življenje in odprl vrata za svetlo prihodnost. Želim vam vso srečo in veliko zdravja.
LP Nejc, 30. oktober 2015

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala

 

Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid ob poletnem solsticiju, 21.06.2015 z dr. Semirjem Osmanagićem

Dogodek na vrhu piramide Sonca, od 17.30 do 20.30 ure ob prihodu poletnega solsticija

Na vrhu piramide Sonca se nas je v nedeljo, 21.06.2015 zbalo okoli 500 simpatizerjev piramid iz vseh kontinentov sveta. Od tega več kot 160 oseb iz Slovenije. Pripeljali smo se z dvema večjima avtobusoma, z nekaj kombiji in osebnimi vozili. Najmlajša Slovenca iz moje skupine sta bila Luka iz Šenčurja (11 let) in Jerneja iz Radovljice (13 let). Bila sta odlična.

Z nami je potoval g. Vlado Nunčič, ki nam je igral na glasbila, ki jih sam izdeluje. Uvodoma je igral na monokord, ki je uglašen z vibracijo zemlje, nato na oprekelj in piščali. Njegov koncert je posnet na priloženem video.

»Fundacija Arheološki park piramida Sonca« je objavila naslednji članek o dogodku.

Posnet je tudi video o dogajanju, z nagovorom dr. Semirja Osmanagića in glasbo: Summer Solstice Celebration on the Bosnian Pyramid of the Sun, June 21, 2015.

Bilo je enkratno, nepozabno doživetje v izredno prijetni družbi. Energije narave so bile letos močnejše kod kadar koli do sedaj. Ljudje pa veliko bolj odprti in zreli za nova samo spoznanja. Vsi brez izjeme, smo bili globoko ganjeni in dotaknjeni…

Ob letu osorej.

Trenutno že potekajo priprave za predavanje dr. Semirja Osmanagića, Klausa Dona, Valerija Uvarova, Michaela Tellingerja, z naslovom »Pretekle tehnologije in prihodnjost človeštva«. Predavanje bo potekalo od 10.00 do 20.00 ure, dne 12.09.15 v Cankarjevem domu v Ljubljani in dne, 13.09.15 na Lentu v Maribor

Vljudno vabljeni
Irena

Mandala

Krogle v Zavidovičih v jutranji uri in orbi.

 

Mandala

Mesto Visoko, kamor smo odšli na zajtrk.

 
Mandala
Mandala
 

Prazgodovinski tuneli Ravne, ki smo jih za nekaj ur obiskali vsak dan in imeli ne vodeno meditacijo.

 
Mandala
Mandala
 
Povzpeli smo se na S stran piramide Sonca in se na betonski plošči nekoliko spočili.
 
Mandala
Fotografije je posnel Jurij Sinobad
 
Mandala
 
Mandala
 
Mandala
 
Mandala
 
Mandala
 
Mandala
 
Mandala
 

 

Duhovno potovanje in voden ogled  doline bosanskih piramid v  Visokem – BiH. 07. do 10. maj 2015

Mandala
Mandala

V podzemnih tunelih Ravne sta zapela (Edo bosanske narodne pesmi sevdalinke) in Branka, svojo Tišino

Mandala
Mandala
Izhod iz tunelov in Manca, ob njej so orbi   

PPrevajalki Meta in Branka, ki sta prevajali predavanje o piramidah v Cankarjevem domu v letu 2014 in vodič Haris

Mandala
Mandala
Na avtobus se je prišel poslovit vodič Haris
Pot na piramido Sonca

Mandala

Branka pri vhodu v piramido Sonca

 

Branka Božič

Povezava na video pesmi I AM, ki je lepo zazvenela v  tunelu Ravne.
Ta video je Branka Božič lani posnela na Havajih: https://www.youtube.com/watch?v=5_CmUASpu-Q
Njena spletna stran je http://www.branka-bozic.com .

Starih zgoščenk s pesmijo Tišina, Modrine neba se kupiti ne da,….in drugih ima še nekaj na voljo.
Mandala
Mandala
Vegetarijansko kosilo v Ribjem restavranu, lastnik Mujo z ženo Fehreto
Mandala
Mandala

Na travniku pri piramidi Meseca nam je domačinka Nežka postregla s pravo bosansko kavo. V Bosni pijejo več kav na dan in imajo za vsako svoje ime: najprej dočekuša, razgovoruša, doljevuša, na koncu pa sikter kafa (pomeni, sedaj pa se poberite).

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem – BiH
Posebni program ob  pomladnem enakonočju z Dr. Semirjem Osmanagićem
19. do 22. marec 2015

Mandala

Na kroglah v Zavidovičih

Mandala

… in še nekoliko utrujeni od vožnje, obe skupini na Vidikovcu

Mandala
Mandala

  Pred vhodom v tunele Ravne sta postavljena labirint in kažipot oddaljenosti do velemest

Mandala
Mandala

     Severna stran piramide Sonca in vodič Ajdin – enkraten posnetek s svetlobnim žarkom v ozadju

Mandala

Pot na piramido Sonca

Mandala

Takole so fantje nosili Tomažev gong

Mandala

…na vrh piramide Sonca

Mandala

… tu smo se posedli, kjer je bilo prosto mesto…

Mandala

Mandala
Mandala
Mandala

Dr. Semir Osmanagić nas je nagovoril v lokalnem in angleškem jeziku, ker smo pomladno enakonočje pričakali simpatizerji piramid iz vseh koncev sveta.  Tomaž Kvasnik (Osti Jeraj) nam je zaigral na gong in didgeredu.

Mandala
Mandala
…ob petju pesmi smo pričakali sončni zahod…
Mandala
Mandala

Antun Angeli je pripovedoval Semirju o svojih meritvah energij  v tunelu Ravne

Mandala

Skupinska meditacija na Tumulusu    

Mandala

Snop svetlobe v prazgodovinskih podzemnih
tunelih Ravne

Več slik je objavljeno na spletni strani FondacijeArheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid za jesenske počitnice. Trikratni vstop v prazgodovinske podzemne tunele v Ravnah, ogled piramide Sonca in Meseca, Tumulus, Iliđa, bogumilski stečki in Sarajevo. Od 30.10. do 02.11.2014

Spoštovana ga. Irena !

Tudi midva se zahvaljujeva za nepozaben izlet in nova spoznanja, ki ste nam jih omogočili. Srčno upam, da nam bo dana še kakšna priložnost za skupno druženje. Vaša sproščenost in pristna človeška toplina nam bosta ostali za vedno v spominu. VSE DOBRO, na vseh vaših poteh vam želiva

Topel pozdrav iz Ljubljane
Miran in Nina, 4.11.2014

Hvala Irena za vodstvo, povezovanje, za lep izlet, dobro organizacijo in globoko izkušnjo.

Potovanje v dolino bosanskih piramid je bilo v odlični družbi zelo prijetno in doživeto. Mislim, da je v nas pustilo sledi razsežnosti, ki se jih najbrž ta trenutek niti ne zavedamo.

Lep pozdrav s Štajerske,
Jožica, 4.11.2014

Mandala

Krogle v Zavidovičih

Mandala

Piramida Sonca v meglenem jutru

Mandala Mandala

Vhod v prazgodovinski podzemni tunel Ravne in prikaz razvejanosti tunelov

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala

Mandala

Megalitni kamen K1

Mandala

Podzemni potok s pitno vodo

Mandala

Napisi v podzemnem tunelu Ravne

Mandala

Megalitni kamen K 5 in orb

Mandala

Betonski blok na piramidi Sonca

Mandala

Piramida Meseca

Mandala

Bogumilski steček pred Zemaljskim muzejem BiH v Sarajevu

Mandala

Vodič Ajdin ob betonskih blokih na piramidi Sonca

Duhovno potovanje v dolino bosanskih piramid pod vodstvom dr. Semirja Osmanagića - Trikratni vstop v prazgodovinske podzemne tunele v Ravnah, ogled piramide Sonca in Meseca, Tumulus, Iliđa, bosanski stečki in Sarajevo, od 28. do 31. avgusta 2014    

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala

Draga Irena,

zahvaljujem se ti za čudovito vodenju, za vse znanje in misli, ki si jih delila z nami. Tvoje poznavanje teh področij je res občudovanja vredno, pa tudi način podajanja je nadvse prijeten, nevsiljiv, do povprečno nevednega človeka prijazen, hkrati pa sila navdihujoč. Res sem vesela, da mi je prijateljica priporočila to nepozabno potovanje s teboj.

Sem popolnoma očarana s tvojim poglobljenim poznavanjem bogumilov. 

V upanju, da se najine poti zopet prepleteta te pozdravljam in ti želim vse dobro.

Objem,
Maja, Maribor, 6/24/2014

Irena, zdravo.

Hvala za res dober izlet, hvala tudi vsem udeleženim, veseli me, da sem bil lahko del čudovite ekipe. Prepričan sem, da je bilo všeč tudi drugim.

Že delam plan, kdaj grem v Visoko pomagat izkopavat, ter da na licu mesta izvem kaj več v zvezi s piamidami, kot kaže enkrat proti jeseni...

Še enkrat hvala in lep pozdrav!
Gorazd, Grosuplje, 6/25/2014

Mandala

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem - Prihod poletnega solsticija s posebnim programom in dr. Semirjem Osmanagićem, od 19. do 22. junija 2014

Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala
Mandala Mandala

Spoštovana gospa Irena,

mi, udeleženci tega nepozabnega dogajanja se moramo zahvaliti vam.

Pokazala ste neskončno potrpljenje z našimi malimi, a zoprnimi težnjami in hotenji, saj smo bili v skupini res povezani zelo različni posamezniki.

Hvala za vaše obširno znanje, ki ste ga nesebično delila z nami. Hvala za neomajni pogum, da stopate po poti promocije piramid. Vse svoje prijatelje in znance obveščam o veliki resnici, kateri smo bili priča na tem potovanju.

Vaša toleranca je omogočila tudi tistim med nami, ki smo do marsičesa globoko skeptični - da smo se s tega potovanja vrnili bogatejši za neprecenljive izkušnje.

Samo doživetje solsticija na Sončevi piramidi je neopisljivo. Zame osebno je bilo izjemno doživetje tudi vzpon na Mesečevo piramido in pradavni obred čaščenja Lunine energije, ki smo ga opravili na vrhu.

Zagotovo se bom še vrnila k bosanskim megalitskim gradnjam. Tja bom skušala popeljati tudi del svoje družbe. Na vsak način bom delala na tem, da bo prihodnje leto na dan poletnega solsticija v svetlobo nad Sončevo piramido zrlo poleg mene, še čim več mojih prijateljic/prijateljev.

Hvala.
Aliana, Sežana, 6/24/2014

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem - Posebni program ob pomladnem enakonočju z dr. Semirjem Osmanagićem, od 19. marca do 22. marca 2014

Mandala

Spoštovana ga. Irena,

rada bi se vam zahvalila za prijetno in nadvse zanimivo potovanje v BiH. Bila sem že na mnogih izletih in ekskurzijah vendar je bil ta izlet eden najboljših. Tako zelo dobro se počutim, sem zadovoljna, mirna, srečna... Verjamem v piramide in energijo, ki sem jo čutila tam in je z menoj še danes. Predvsem pa gre zahvala vam, ki ste nas znali nevsiljivo peljati skozi svet piramid.

Tega izleta ne bom pozabila, širila bom informacije o piramidah tistim, ki bodo to želeli, ne bom pa dovolila zanikanja piramid. Tistim bom svetovala ogled le teh. Vem, da se bova še srečali in veselim.

Prisrčen pozdrav in prijeten večer vam želim,
Zinka, Ljubljana, 3/24/2014

 

Draga Irena,

naj se ti s Hafisovimi verzi zahvalim za nepozabno doživetje "Doline bosanskih piramid" in celotnega programa, ki si ga z ljubeznijo pripravila za nas.

Hvala, draga Irena in vse dobro Ti želim,
Draga, Brežice, 3/23/2014

Mandala

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem 31.oktober, 01., 02. in 03. november 2013 - Jesenske počitnice v dolini bosanskih piramid z dr. Semir Osmanagićem

Mandala

Draga Irena!

Tudi tebi še enkrat iskrena zahvala za ves trud in skrb. Popotovanje do piramid in v naše notranje vesolje si pripravila prelepo. In ker sem spoznala spet nov , čudovite duše- angele , sem še toliko bolj HVALEŽNA.

Hvala tebi in hvala vsem nam!
Metka, Ravne na Koroškem, dne 11/04/2013

Mandala

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem - Prihod poletnega solsticija z dr. Semir Osmanagićem 21. 22. in 23. junija 2013

Mandala

Mandala

Draga Irena,

po nekajdnevnem urejanju vtisov bi se vam z ženo še enkrat zahvalila za organizacijo in vodenje izredno zanimivega in duhovno bogatega izleta po Bosni. V zelo kratkem času smo doživeli in spoznali kraje, kulturo in duhovno plat Bosne ter nas samih. Bilo je malo naporno za “telo” vendar pa neprecenljiva izkušnja za “duha”.

Enkratni so bili tudi vsi ostali sopotniki, šoferja in pa seveda ekipa vodičev z dr. Osmanagićem na čelu.

Če boste v bodoče spet organizirali ta izlet ali mogoče kakšnega na druge duhovno zanimive lokacije bi prosila, da naju obvestite preko elektronske pošte ali po telefonu.

Lep pozdrav!
Milan in Marija, Ptuj, 6/27/2013

 

Oj, Irena,

velika hvala tebi, da smo lahko bili tvoji sopotniki v raziskovanju mogočnih piramid......skupaj smo ustvarili ljubeče polje in občutek povezanosti kot ena družina, eno srce.... tako čarobno in tako pretočno...hvala, hvala...moje telo še vedno vibrira v visokih frekvencah, kot, da sem napolnila akumulator do fula...skoraj ne rabim jesti niti spati.....odlično sem.

Hvala ti in prosim ne pozabi nas povabiti, ko se boš zopet odpravljala na raziskovanje piramid...

Objem ljubezni,
Mojči, Tržič, 6/26/2013

 

Pozdravljena!

Hvala vam, za organizacijo čudovitega popotovanja! Izlet mi je vsekakor pustil globok pečat, duhovno očiščenje. Z veseljem se še kdaj pridružim obisku piramid. Prepričana sem, da boste še organizirali podobno potovanje.

Lep dan,
Ljiljana, Sevnica, 6/26/2013

Mandala

 

Duhovno potovanje in voden ogled bosanskih piramid v Visokem 25, 26., 27. in 28. aprila 2013

Irena,

hvala Ti, da si se odločila organizirati to potovanje. Bilo je enkratno doživetje. Tako v intelektualnem kot v duhovnem smislu. Pa tudi v utrditvi spoznanja, da bodo med nami, kljub razvoju na vseh področjih, vedno tudi drugačni ljudje. Energija mora očitno biti v ravnovesju. In če je na eni strani vedno več elementov, morajo na drugi strani, tisti ki ostajajo, biti pač vedno težji. Verjetno zato nobeni od prednamskih kultur ni uspelo ustvariti dokončnega “raja“ in se obdržati. Vesolje ima svoje zakonitosti in preko tega ne moremo. In verjetno je z vidika Stvarstva tako prav. Kdo bi vedel .

Lepo bodi,
Janez, Vrhnika, 4/30/2013 
 

Mandala

27. do 30.10.2017
Sarajevo z bosanskimi stečki, Baščaršija in tuneli Ravne

 
     
 

Mandala

Nepozabni spomini iz preteklih potovanj in pisma potnikov

 
     
 

MandalaFONDACIJA »ARHEOLOŠKI PARK: BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA IN DR. SEMIR OSMANAGIĆ«   http://piramidasunca.ba/bs/
Dr. Semir Osmanagić - http://www.semirosmanagic.com

 
     
 

Mandala

Fibonocijevo zaporedje – Zlati rez NARAVA IN ŠTEVILA

 
 

Mandala
Flower of Life

Posnetek oddaje o mandalah, RTV Slovenija, 1. kanal, Sobotno popoldne - Mandala, dne 29.01.2011

Mandala

 
     
 

Intervju na RTV SLO,
Radio 1. program,
Nočni program
z dne 07.03.2012

Mandala

 
     
 

MandalaNakup avtorskih knjig dr. Semirja Osmanagiča v Sloveniji: PRO-ANDY, Andrej Ivanuša, s.p.
Borštnikova 33, 2000 Maribor, http://www.proandy-sp.si

 
     
  Šangrila